Mijn nieuwe wachtwoord is glutt0n57

Voila, je hebt geen speciale tools meer nodig. Ik zeg het je hier open en bloot. Vindbaar door Google, Bling, de politie en iedereen die eens wil inloggen.

Dit wachtwoord met je delen is overduidelijk publiek maar steeds vaker lekt een wachtwoord via het net. Maar hoe hou je dat makkelijk bij? Ik gebruik inmiddels al enkele jaren 1Password en heb dit weekend eens de wachttoren geactiveerd. Deze slaat dan alarm bij onheil maar laat ook toe om bij te houden hoe oud een wachtwoord is. En ze laat ook toe om te zien hoe lang je hetzelfde wachtwoord al hebt. Kun je zo makkelijk zien welke je eens moet veranderen.

Bijkomend voordeel is dat je zo ook kan bijhouden waar je nog een account hebt staan. In het verleden was dit puur mijn wachtwoordenboekje maar eigenlijk kan het nog een pak meer. Die ga ik eens in de toekomst gaan gebruiken.

En 1 tip, zet nooit je wachtwoord publiek, ook niet offline tenzij dat moet omdat anders iets niet werkt natuurlijk. En de account waar dit wachtwoord bij hoort? Wel die is alvast niet van mij. Misschien die van jou maar dat zou puur toeval zijn.

IkTjilpsecurity