Tijd voor de cable cutter challenge met Stievie Premium

Kan eens mens overleven zonder lineaire kabel tv? Dat was iets dat ik dankzij Stievie en VRT NU al een tijdje wou testen. Helaas was dat tot voor kort niet echt eenvoudig of je moest een hele rompslomp door om deze diensten deftig op je tv te krijgen. Gelukkig biedt Stievie sinds vorige week ook ondersteuning voor AirPlay en Chromecast.

Deze week lanceerde het ook Stievie Premium met meer zenders. Ik heb meteen een proef van een maand genomen en kijk sindsdien niet meer via de digicorder. Ook meteen mijn Play bij Telenet opgezegd want daar heb ik deze maand niks aan. De eerste dagen zijn al redelijk meegevallen en eenmaal programma gestart is kun je rustig kijken. Bij live kijken kijk je naar de uitzending zoals tv en kan je indien nodig terugscrollen naar het begin. De gewone reclame moet je er bijnemen. Kijk je achteraf dan krijg je kortere reclame.

Die korte reclame stoort mij niet. Heb wel al gemerkt dat het nog niet goed werkt want soms lijkt het of de reclame uitverkocht is en gaat het programma gewoon verder. Dan hoor je “we zijn er zo terug maar eerst reclame” zie je tussengeneriek 1 en 2 en dan gaat programma verder. Bij een serie gaat dit wellicht minder opvallen. Ben eens benieuwd wat we binnen een maand gaan doen en wie weet vliegt de digicorder hier de deur uit eens alle opnames bekeken zijn.

In het verleden deze test trouwens een gedaan met Weepeetv en hun decoder als test. Helaas gestopt en was ook enkel lineaire kijken. Gewoon zappen zonder opnames en geen gids maar gewoon zappen zoals het vroeger was toen ik nog klein was. Helaas redelijk snel gestopt maar had wel andere zenders dan Stevie Premium nu.