Surfen met een Brave leeuw

Sinds deze week eens overgeschakeld naar een andere browser genaamd Brave. Dit is een browser die sinds de huidige versie gebruik maakt van Chronium van Google. Je kan het zien als Google Chrome maar dan sneller en nog uitgebreider.

Voordeel aan Brave is dat er ook een aantal privacy-opties inzetten om cookies en allerhande tegen te houden. 1 van de leuke zaken die er ook in zit is Brave Rewards waarbij de websites die je bezoekt anoniem een donatie kunnen krijgen. Ik ben echt eens benieuwd of dit systeem echt wel goed zal werken. In het verleden heb ik dit al eens met een andere dienst geprobeerd maar zonder al te veel succes. Brave Rewards werkt ook op alle websites die nog niet aangesloten zijn en brengt de site-eigenaar op de hoogte als er 100 dollar beschikbaar is.

Momenteel is het wel nog filteren voor wie mijn geld krijgt want ik heb geen zin om de kas van bijvoorbeeld Google of een website waar al een verdienmodel achter zit verder te spijzen. Dan geef ik mijn geld liever aan sites die het wel verdienen en bijvoorbeeld ook zelf geen advertenties plaatsen. Dus ja benieuwd wat het gaat brengen. Gelukkig kun je deze makkelijk uit je lijst van sites waar je bijdrage naar gaat verwijderen. Elke maand geef je een vast bedrag en die verdeel zal worden onder alle sites die je bezocht hebt. Die krijgen dan een percentage van dat bedrag afhankelijk van hoeveel je op die site hebt rondgehangen in de afgelopen maand.

Overstappen van Chrome naar Brave was trouwens in een wip gebeurd want mijn favorieten en cookies konden zo geïmporteerd worden. Enkel mijn extensies moest ik opnieuw installeren maar zijn dankzij Chromium ook beschikbaar.

Brave.com

IkTjilptech, internet, brave, donatie, Chrome