Mijn Mobib is defect

Ondanks het slechte regenweer van gisteren besloot ik toch nog om na de middag even de stad in te trekken omdat ik eens wou zien welke kleur van iPhone Xr ik begin volgende maand ga bestellen ter vervanging van mijn huidige iPhone 6. Maar gezien het nog steeds aan het regenen was besloot ik om de bus te nemen. Dat kan van bij mij met of zonder overstap maar ik besloot om het toch in 2 keer te doen. Maar helaas werkte mijn Mobib niet echt mee op die 2de bus.

Zo’n Mobib werkt met een NFC-chip die je even voor de lezer moet houden. Beetje zoals de OV-chipkaart in Nederland en vergelijkbare systemen in andere landen. Het toestel in de bus wou mijn kaart ook niet herkennen en ook de kaartlezer die de chip kon uitlezen bij de chauffeur deed moeilijk. Bij een extra poging voor de NFC-reader werkte het wel weer. En dus kon ik verder met mijn uitstapje.

Na de winkels die ik wou bezoeken bezocht te hebben besloot ik om ook de bus richting huis te nemen. Ik probeerde weer om mijn kaart voor de NFC-reader maar toen krijg ik meteen een rode bol en de melding fout op mijn scherm. Ook het lezen van de chip werkte niet meer. De chauffeur zei dat ik best eens langs de Lijnwinkel op het station passeerde. Ik besloot om dat meteen te doen gezien ik nu toch al op de juiste bus;

Aangekomen in de Lijnwinkel moest ik maar heel even wachten tot het aan mij was en daar was het verdikt dat mijn chip defect was. En dat na amper 7 maanden maar ja die dingen blijken wel eens vaker stuk te gaan. Dus krijg ik 1 van de komende dagen een nieuwe Mobib in de bus.

En ondertussen kan ik enkele dagen reinzen met een vervangingskaart met magneetstrook die ik dan in dat ander ontwaardignsapparaat moet steken wat ook voor tickets en andere kaarten gebruikt kan worden. Want ja, gewoon een papiertje daar doen ze bij De Lijn niet meer aan mee.

IkTjilpproblemen, Mobib, De Lijn, tech, NFC