Re-post: Steve en opa

Het is vandaag al weer 7 jaar geleden dat we het nieuws vernamen over het overlijden van Steve Jobs. Indertijd was ik in Berlijn op vakantie en schreef ik onderstaande tekst op mijn blog. Helaas staat die blog niet meer online maar heb ik het origineel nog teruggevonden. 

Gisteren stuurde mijn oma een SMS waarin stond dat mijn opa 80 zou zijn geworden. Helaas kon hij er niet bij zijn om dat te vieren. Eind dit jaar zal het 50 jaar zijn dat hij is overleden.

Mocht hij nog geleefd hebben dan zou hij, volgens mijn oma, even gefascineerd zijn door technologische gadgets als ikzelf.

Was toch wel even een lastig momentje voor me alhoewel ik hem nooit heb gekend.

En deze morgen nadat de wekker afliep en ik even mijn e-mails controleerde kon ik mijn ogen niet geloven toen ik een bericht van De Standaard las. Steve Jobs is deze morgen namelijk overleden in het bijzijn van zijn familie. Ik kon/wou het eerst niet geloven maar bij het raadplegen van Twitter was het meteen bevestigd.

Steve Jobs was iemand waar ik naar opkeek en dat zal altijd zo blijven. En wie weet ontmoet hij nu mijn opa en hebben ze samen leuke gesprekken. Maar een "call from heaven" zal er wellicht nooit komen.

"Dear Steve

It's sad to see you leaving this world but you will always be in my memories. You changed the world forever. First with the Mac, then the iPod, the iPhone and the iPad.

Without you I wouldn't met my friends from The Netherlands. And I wouldn't write for The Mobile Revolution because there wouldn't be anything to write about.

Thanks for everything my friend I never met."