Mijn volgende smartphone

Nu Apple de nieuwe lichting iPhones voor het komende jaar bekend heeft gemaakt kunnen we weer eens kijken welke wij gaan kiezen. Vorig jaar met de lancering van de iPhone X was dat model me op dat moment nog iets te duur en besloot ik toch nog even af te wachten. Maar hoe zit de situatie nu een jaar later?

Wel ik gebruik nog altijd mijn iPhone 6 die sinds een paar maanden weer redelijk goed werkt. Dit nadat ik een paar maand geleden de batterij er van liet vervangen. Het toestel is enkel wat traag bij bepaalde handelingen maar wie weet wat de volgende update van iOS hier mee gaat doen. Dus echt gaan voor een nieuw toestel is er momenteel niet bij en dus kunnen we nu wat beter gaan uitzoeken wat mijn volgende toestel zou moeten gaan worden. In de beginjaren van mijn iPhones maakte ik elke 2 jaar de overstap naar een nieuw model maar de laatste jaren wacht ik tot mijn toestel niet meer werkt. De eerste keer was dit met een microfoon die niet meer werkte en de 2de maal toen mijn SIM-kaart niet meer herkend kon worden.

Mocht ik gaan voor een iPhone op dit moment dan kies ik wellicht voor de iPhone Xr want die is tenminste nog een beetje redelijk van prijs en heeft ook nog een leuk kleurtje. Maar dat kleurtje zie je wellicht niet goed omdat er toch een case op mijn toestel zal zitten.

De kans bestaat ook dat we gaan voor een Android en dan zal het neigen naar een OnePlus 6T. Die zou naar het schijnt ook met een vingerafdruksensor onder het scherm komen al is het nog wachten op de aankondiging van dit toestel. Ook de nieuwe Pixel-telefoon van Google is een kanshebber. Gebruik sinds een jaar opnieuw een Android voor het werk en is toch veel verbetering in te merken vergeleken met mijn toestellen van een paar jaar geleden. Onlangs nog de OnePlus 6 gaan bekijken en zag er mij ook een mooi toestel uit. Deze stond een paar maand geleden ook nog op mijn lijst voor mocht ik de nieuwe versie van iOS maar niks vinden. Maar toen dus beslist om deze af te wachten voor ik mij volledig onderdompel in Android.

Voorlopig nog even de aankondigingen van de concurrentie af wachten en dan zien we wel wat we gaan doen. En ondertussen hebben dat mijn 6 het nog even wil uithouden met mij.