Fitbit Pay nu ook in België

fitibitpayjpg

Vorige week kreeg ik op mijn Twitter een leuk berichtje binnen van KBC met de melding dat ze nu ook ondersteuning bieden voor Fitbit Pay. Dezelfde dag heb ik dat dan ook meteen ingesteld op mijn Fitbit Versa die al enige maanden om mijn polsen heb.

Tot op heden gebruikte ik hiervoor een Franse pre-paidkaart van Boon maar vanaf heden kan het dus ook met een debetkaart van KBC. Gewoon even instellen in de app en even later is ze beschikbaar op je horloge. Ik heb het inmiddels al 2 keer met succes kunnen gebruiken. De eerste poging was wat minder maar wellicht komt dit doordat de betaalterminal wat slecht gepositioneerd was om er mijn arm tussen te wringen. Iets wat ik in het verleden ook al heb ondervonden. Met Apple Pay (wat ik ook gebruik trouwens) lukte het dan weer wel.

Afgelopen zondag was het echter tijd voor de eerste geslaagde test toen ik toevallig aan het shoppen was in een Nederlandse Action en het meteen werkte. Gewoon horloge even voor het scherm houden en klaar is kees. En daarnet ook in de Lidl op die wijze betaald. En een code ingeven op de terminal is ook niet meer nodig gezien je de code al hebt ingevoerd op het moment dat je de betaalfunctie ontgrendeld op je smartwatch. Om te betalen moet je je horloge ook telkens in de betaalmode plaatsen. Dus gewoon langs een terminal lopen zal je geen cent kosten. Enkel een melding op je scherm over hoe je de betaalmode moet activeren.

Naar aanleiding van de lancering van Fitbit Pay kreeg ik trouwens ook nog een leuk telefoontje van KBC. Ik mag namelijk een Fitbit weggeven via IkTjilp Cloud. Dus binnenkort lees je daar meer over. Dan kan de winnaar ook handig contactloos betalen. Die moet dan ook wel klant zijn bij KBC natuurlijk.

IkTjilp