Ok Google, luister jij me af?

Deze week raakte bekend dat Google blijkbaar niet zo goed omgaat met de opnames van de Google Assistent. Moet ik mij nu zorgen maken als gebruiker van de assistent?

Zorgen maak ik me niet echt eigenlijk. En ja ik weet best wel dat mijn stem constant geanalyseerd wordt. Want anders kan hij het codewoord niet ontdekken en ja soms loopt die herkenning mis. Daarnet nog meegemaakt met een filmpje op YouTube waar het woord Google aan bod kwam. Het vervolg snapte de assistent niet.

Die opnames zijn trouwens ook nodig voor het verbeteren van de assistent. En dat is eigenlijk iets wat ik graag heb. Waarom, vraag je? Wel laat ik dat even uitleggen. Ik gebruik inmiddels al een tijd een aantal home miniā€™s thuis. Vroeger was die enkel in het Engels ingesteld. Met de introductie van de Nederlandse taal werkte mijn Google Home mini in zowel het Engels als Nederlands. Lampen en bedienen van mijn tv was dan in het Engels en de basistaken in het Nederlands. Nu ook de Nederlandse taal dat kan is de Engelse taal verdwenen. Toch wel leuk om te zien hoe de assistent ook in het Nederlands slimmer aan het worden is. En ja daar hoort dus ook de opname van mijn stem bij.

Mijn mening is dat hier enkel de manier waarop de opnames verwerkt worden de mist ingegaan. Hopelijk gaan hier de nodige lessen worden uitgetrokken. Maar voorlopig blijft mijn Google assistent mijn vaste assistent want wie steekt anders mijn lichten of tv aan?