Ready, set, stream

Binnen enkele maanden (Of langer afhankelijk van de lancering in België.) neem ik hier Disney+ in huis. En zo komt er hier weer een streamingdienst bij op mijn lijstje die inmiddels langer aan het worden is.

Want we hebben al YouTube, Spotify, VTM GO, Stievie, Netflix en Shadow. Maar Disney+ neem ik voor het leuke aanbod die ze hebben. Hieronder een trailer om je een idee te geven van het aanbod.

Zelf heb ik zin om de klassiekers terug te kijken maar ook de vernieuwde versies in een modern jasje interesseren mij wel. En ook de prijs lijkt mee te vallen en het kost zelfs minder dan het huren van een digicorder. Daar betaal ik al bijna 9 jaar maandelijks een bedrag voor maar content krijg ik er niet voor in de plaats. Dus ja, die mag wellicht de deur uit samen met de aansluiting waarlangs het tv-signaal passeert. Ik zal hem wellicht niet missen want ik steek hem zelden aan.

Mijn TV-aansluiting lijkt tegenwoordig wel op een fitness-abonnement. Je hebt het maar je gebruikt het niet. En in ruil voor die prijs nemen we een aantal streamingdiensten in de plaats.

Bijkomend voordeel is dat die soms ook werken met 4K-content. Dat kan mijn digicorder niet aan hoor. Ja, de nieuwe box van Telenet wel maar die krijg ik niet want meneer zijn internet loopt niet langs hun. Dan moet ik weer op Telenet en zit ik met een limiet op mijn verbruik. Nu ja, de grens heb ik nog nooit bereikt maar eenmaal we met 4K gaan streamen zal die grens dichter en dichter komen te leggen. Geef mij maar mijn onbeperkte verbinding. Ietsje trager maar dat merk je pas bij grote downloads.

Het moet trouwens niet altijd om video gaan. Hoe lang stream ik al niet via Spotify en ook mijn game computer staat eigenlijk elders en stream ik gewoon het beeld en geluid. Dat werkt ook perfect en zonder haperingen. Maar dat is voor een andere blogpost.