Einde van de mailnotificaties

Vanaf vandaag is het gedaan met push-meldingen voor e-mail op mijn privé smartphone. Voortaan krijg ik hier enkel nog bericht over op mijn werktoestel. 

Op mijn eigen toestel zal ik mijn e-mails voortaan telkens weer manueel moeten raadplegen. Gedaan met al die pling en plong gedurende de dag. 

Een smartphone is handig maar betekent ook dat je altijd maar bereikbaar ben voor het kleinste nieuwtje. Soms heeft een mens gewoon eens een beetje rust nodig. Het is trouwens niet sinds vandaag dat ik dit zo doe. Heel wat van de meldingen die ik vroeger kreeg hou ik al tegen door mijn meldingen van bepaalde apps tegen te houden. Enkel de app van de mail mocht mij in veel gevallen onderbreken in mijn dagdagelijkse doen en laten maar vandaag komt hier een einde aan. 

Voortaan zal het enkel nog een bolletje zijn met het aantal nog te lezen berichten. Een getal die bij mij helaas altijd veel te groot is. Maar helaas is dat te wijten aan de grote hoeveelheid berichten die dagelijks binnenkomen om je op de hoogte te houden van alles en nog wat. En helaas is het ook altijd moeilijk beslissen wat en wie je wil vragen om je een berichtje te sturen. En vandaar blijven veel e-mails bij mij wat langer in de wachtrij staan en filter ik de belangrijke en dringende uit. 

IkTjilptech